Titel!!!

Ytterligare två sommartourer har spelats för min del. Förra veckan spelades den andra SM-deltävlingen i Falkenberg, där huvudtävlingen består av 8 spelare i två pooler. I min pool fanns Marina Yudanov, Lisa Zaar och Kajsa Rinaldo Persson och i den andra gruppen var det Rebecca Peterson, Cornelia Lister, Fanny Östlund och Klara Milicevic. Första dagen vann jag 6-0,6-1 mot Marina Yudanov och dagen efter började jag möta Lisa Zaar som jag inte mött på väldigt länge. Lisa är en riktig fighter och jag vet att jag måste spela tills sista bollen är över, därför var jag väldigt glad att jag vann med 6-4,6-2. Sista gruppspelsmatchen var mot Kajsa Rinaldo Persson som jag förlorat mot de två senaste finalerna. Denna gången ändrade jag taktik och hade bestämt mig för vinst, siffrorna blev 7-5,6-2 till mig. Efter vinsterna i poolen var jag klar för final mot världsstjärnan Rebecca Peterson. Att spela final mot Rebecca var drömscenariot innan tävlingen och jag var och är väldigt glad att jag fick spela mot henne. Jag förlorade med 3-6,0-6 men är ändå väldigt nöjd med min prestation och tar med mig många lärdomar från den matchen.

Direkt efter Falkenberg åkte jag till Helsingborg för att vara med på ett mini landslagsläger i två dagar tillsammans med Cornelia Lister, Lisa Zaar, Klara Milicevic och Julia Lövqvist. Det var två bra dagar med mycket bra träning med ett riktigt härligt gäng. På tisdagen åkte jag sedan ner till Höllviken för att vara redo på onsdag morgon för match mot Klara Milicevic. Klara och jag har aldrig mötts innan men jag visste däremot att det skulle bli jäkligt tufft, och det blev det kan man säga… 6-7,7-6, 10-3 blev resultatet och jag var såklart väldigt glad att jag lyckades vända och vinna. Dagen efter spelade jag både kvart och semi mot först Märta Louise Söderberg och Emma Shasteen. Mot Söderberg blev det 6-1,6-2 och mot Emma blev det 6-0,6-0 efter en väldigt bra insats från min del.

Idag var det därför dags för final igen mot Cornelia Lister. Det är såklart alltid kul att spela final, men det är också en helt annan sak att vinna, och idag fick jag äntligen min titel! Det var ett väldigt tufft första set där jag vann i tiebreak, men sedan i andra set blev det 6-0. Jag är såklart väldigt väldigt glad, och jag vill även passa på att tacka Fredrika Runström för den grymma inbollningen imorse. 🙂

📸 Adam Gavin

📸 Lars-Åke Pihlqvist

2 reaktion på “Titel!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *