0-6,0-6,0-3, sen vände det

Det var en konstig dag idag, men den avslutades fantastiskt bra i alla fall. Min semifinal i singel blev uppskjuten några timmar pga för blöta banor av regnet, så vi kom igång med matchen klockan 14:00. Om jag ska vara helt ärlig så var jag väldigt taggad inför den här matchen och jag trodde att idag var dagen då jag skulle vinna mot Marina för första gången i mitt liv, men det blev verkligen inte så. Redan från början kände jag att jag hade stora problem med de regnblöta banorna och bollarna, och mitt normala spel stämde inte överhuvudtaget. Däremot spelade Marina väldigt väldigt väldigt bra idag och all cred till henne för hon hade vunnit över mig oavsett förutsättningarna idag. Jag hade absolut ingen chans idag så resultatet blev 0-6,0-6.

Självklart var jag mycket besviken efter semifinalen och jag kände mig som ett stort misslyckande. Men jag kunde inte deppa för länge för 20 minuter senare skulle jag in och spela dubbelfinal tillsammans med Maria mot ett par från Ryssland/Vitryssland. Maria fick mig med sina peppande ord att glömma min singel och när vi båda gick in på banan hade vi bara vinst i fokus. Vi hade fruktansvärt bra energi på banan hela matchen och tog fram vårt bästa spel i de viktiga lägena. Trots underläge 0-3 och 2 setbollar emot oss så lyckades vi vinna titeln med 7-6 (3), 6-3. Vi blev så glada när vi vann och man kan inte tro att det var första gången vi spelade med varandra.

Så dagen slutade verkligen på bästa sätt och över lag var det två riktigt bra tävlingar på hemmaplan. Jag vann båda dubbeltitlarna och nådde min första final och semifinal i singel. Självklart svider det med dagens förlust men jag vet innerst inne att jag kan mycket bättre och det finns bara saker att lära sig av matchen. Jag avslutar ändå denna vecka med ett bra självförtroende.

Nu tar jag några dagar vila innan jag börjar mina förberedelser inför Roland Garros.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *